За трети пореден път Софийски окръжен съд отлага делото срещу Цветан Цветанов, който е обвинен за клевета срещу съдия Мирослава Тодорова. Отново в съдебната зала не са се появили нито обвиняемият Цветан Цветанов, нито неговият защитник адвокат Елена Божурска. Съдът е направил опити да открие бъдещия депутат в 43-то Народно събрание на адрес, който е бил посочен от него, както и в централата на ГЕРБ, но бившият вътрешен министър не е бил намерен на нито едно от двете посочени места, предаде "Фокус".

След проверка в Адвокатската колегия на Елена Божурска се установява, че и там тя е дала същия адрес и телефон за контакт, на които към този момент е неоткриваема. Съдът ще направи справка за това да не би адвокатските права на Божурска да са прекратени. 

СОС насрочи и отложи делото за 20 октомври от 10:30 часа. На излизане от съдебната зала адвокат Ина Лулчева каза пред журналисти, че в момента, в който излезе решението на ЦИК и се конституира Народното събрание, делото няма да може да бъде гледано. Тогава съдът ще бъде длъжен да спре делото. 

Адвокат Лулчева обясни, че има теоретична възможност, ако този парламент не изкара пълния си мандат, то в рамките на давността, която е четири години и половина, делото да бъде възобновено. На въпрос какво послание отправяме с това дело, тя каза: „Попитайте Цветан Цветанов. Този въпрос трябва да се зададе на него, защото той беше основният критик на поведението на адвокатите и на бавенето на делата с невъзможност за призоваване”.

TrafficNews.bg