От компанията "Градус" АД внесоха в Комисията за финансов надзор (КФН) сигнал за данните, предоставени от бизнесмена Светослав Илчовски. Те искат КФН да направи цялостна проверка дали тези действия съставляват манипулиране на пазара на акциите на "Градус" АД.

Според компанията, Илчовски е предоставил неверни и подвеждащи обстоятелства за дружеството при изслушването му на 5 и 7 май 2021 г. в пКомисеята по ревизия. нейното пълно име е Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години.

От компанията твърдят, че в Комисията по ревизия са предоставени лъжливи или подвеждащи сигнали по отношение на цената на акциите на "Градус" АД, които се търгуват на Българската фондова борса и определят тази цена на необичайно и изкуствено равнище.

В сигнала до регулатора е приложена цялата финансово-счетоводна информация (за разлика от частично и избирателно предоставената такава от страна на г-н Илчовски), включително фактури, приемо-предавателни протоколи и други документи, които ясно доказват, че всякакви твърдения за "фиктивни обороти" са безпочвени и злонамерени.