Човешка грешка е водещата версия за катастрофата на магистрала "Тракия" от снощи, при която сръбски автобус излезе от пътното платно в участъка между Нова Загора и Стара Загора, обяви заместник - главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов пред БНР:

"Това е водещата версия - за човешка грешка. Не са налице неравности по пътя, някакви други препятствия, които да са причинили отклонението на автобуса. Не е налице и техническа неизправност, която да е възникнала внезапно по време на движението".

"Водещата версия остава единствено за човешка грешка, за която, между впрочем, са събрани и преки свидетелства от возещите са в автобуса. Всъщност водачът е отклонил своето внимание, опитвайки се помогне на едни от пътниците да вдигне някаква седалка", посочи Сарафов.

"Искам да се отбележи, че този инцидент и предходният във Велико Търново не се дължат на бездействие от страна на полицията, а и в двата се касае за човешки грешки." Това също заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти.

Демерджиев добави още, че е осигурен ескорт от МВР. Първо ще бъдат извозени непълнолетните и малолетните лица и ще бъдат предадени на границата на сръбските власти, за да стигнат до домовете си. Когато приключат процесуално-следствените действия, и пълнолетните ще бъдат ескортирани до границата.

Той поздрави екипите на полицията, пожарната и Бърза помощ за бързата реакция.