6 души останаха в болница след тежката катастрофата на магистрала "Струма" в района край Сандански в началото на месеца. В много тежко състояние бяха двама пострадали, настанени в реанимацията на болница в Сандански. Лекарите се бореха за живота на един от тях. За съжаление, човекът не успя да се пребори с тежките травми.

Един от ранените при верижната катастрофа на магистрала "Струма", която стана на 5 февруари, е починал в болница, съобщи говорителят на Националната следствена служба (НСлС) Мария Павлова, която даде повече подробности за разследването пред "Фокус". Тя обаче не уточни самоличността и годините на жертвата, каза само, че починалият е бил хоспитализиран в "Пирогов". На базата на изисканата документация прокуратурата ще преценява дали ще има промяна в подсъдността по случая с инцидента.

В Александровска болница е настанен още един тежко пострадал при катастрофата. В лечебни заведения в Петрич, Сандански и Благоевград се възстановяват още няколко души.

Припомняме, инцидентът стана около 8 ч. сутринта, когато при гъста мъгла се удариха 29 коли. Намясто загина един човек, който спрял, за да даде знак на останалите участници в движението за опасността. Секунди след това бил блъснат от камион. При верижния сблъсък пострадаха общо 14 души, един от които обаче е издъхнал.

Направени са огледи на 14 автомобила, които са иззети след верижната катастрофа на магистралата. Назначена е експертиза, която трябва да установи скоростта, с която са се движили двата влекача участвали в произшествието, пише dir.bg. В нито една от взетите 9 кръвни проби на шофьори не е установено наличието на следи от алкохол или упойващи вещества. Във връзка с разследването е изискана информация от Агенция "Пътна инфраструктура", която все още не е предоставена, каза още Павлова.

Спешният екип помогнал при мелето на Струма: Добре, че нямаше пострадали децаСпоред един от медиците Кресненското дефиле е рисков район.

Пострадал при мелето на АМ Струма: Чувах спирачки, удари и писъциТой първи е подал сигнал до 112

14 задържани коли и 11 разпитани гърци за мелето на Дрон и експертизи помагат да се разплете причината за катастрофата