Верижният сблъсък на повече от 20 автомобила стана на новия участък от магистралата в близост до Сандански. Един човек загина, а 10 бяха ранени.

Д-р Агнеса Янева обясни, че всеки ден има обявени случаи за катастрофи, за пострадали хора и инвалидизирани, по думите й Кресненското дефиле е рисков район. За тежката катастрофа лекарката казва, че в съзнанието й остава картината на много ранени хора, с мъка в душата за себе си и своите близки. По думите й най-доброто в този случай е това, че няма пострадали деца.

„Притесняваме се, че в такава катастрофа ще има много жертви, но гледаме да реагираме веднага по най-бързия начин”, посочи още д-р Агнеса Янева пред БТВ.

Пострадал при мелето на АМ Струма: Чувах спирачки, удари и писъциТой първи е подал сигнал до 112

Смачкани коли, затиснати хора – това е гледката, която е запомнила и медицинската сестра Ирина Руссо. „В първия момент реагираме до най-близко пострадалия, в случая това беше една жена, няколко мъже  изтеглиха кола, за да я извадят. Другите бяха по-далече и достъпа до тях беше по-труден”, спомня си Ирина.

Бих посъветвала хората да шофират внимателно и винаги да се съобразяват с пътната обстановка, защото в случая мъглата беше много гъста и явно скоростта е била висока”, отбеляза още Ирина Руссо.