От днес официално Гърция допуска български граждани и с документ за негативен бърз антигенен тест за COVID-19 на хартиен носител. Документът обаче трябва да е издаден от оторизирана лаборатория. Облекчения има и за представяне на удостоверения за PCR или удостоверение за преболедуване, като те вече ще важат за навършилите 12 години, а не както досега – за навършилите 6 години.

Междувременно проблемът със задръстването на границата с южната ни съседка се задълбочава. Към този момент хиляди коли чакат, за да влязат в Гърция. Опашките на двете граници за южната ни съседка вече са километрични.

Потребители в социалните мрежи споделят, че колоната на ГКПП „Кулата“ отдавна минава 10 км, а някои дори се съмняват, че вече достига 20км. Там опашки се образуваха още от сутринта, а в 9 часа автомобилите спраха да се движат. 

Същото е положението и на ГКПП „Маказа“. Чакащи отбелязват, че едва 20 автомобила успяват да преминат границата за час. Предимно румънски са туристите, който чакат на този пропусквателен пункт.