Омбудсманът Мая Манолова няма намерение към този момент да се кандитатира за кмет на София.

Гласът на гражданите заяви пред Нова тв, че в момента на дневен ред има различни каузи и поети ангажименти на сегашната си позиция, но даде заявка, че в бъдеще това може да се промени.

По думите и това зависи от успеха на каузите, зад които е застанала Манолова.

Един от ангажиментите, с които омбудсманът се е захванал, е да внесе промени в Гражданския процесуален кодекс. Законопроектът цели да ограничи свръхправомощията на банките и монополистите.

Причината за това е, че от началото на януари има наказателна процедура срещу България заради несъответствие с правото на Европейския съюз във връзка с неравноправните клаузи в потребителските договори, за което Европейската комисия даде на страната ни двумесечен срок за справяне с проблема.

Смут в Столетницата: Мая Манолова с кметски мераци за София!?Лидерката Корнелия Нинова – сащисана! Никак не я харесва

"България вече трябваше да даде отговор на зададените от ЕК въпроси по тази процедура. ЕК обаче е приела отговорът на България за незадоволителен. Именно затова в края на месец януари започна наказателна процедура – дадоха двумесечен срок от страна на българските институции за съответен адекватен отговор. След това България ще бъде дадена на съда в Люксембург за нарушаване на европейското законодателство", коментира Манолова.