Комисията за защита от дискриминация е получена жалба срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Поводът за жалбата е изказването на Каракачанов за двамата младежи от ромски произход, които пребиха военен в село Войводиново.

„Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко дни набиха полицай, преди два дни бият военен. Това не може да продължава повече и търпимостта на българското общество се изчерпа”, категоричен беше той”, са думите на вицепремиера, заради които от Сдружение „Единство“ – Хасково са подали жалбата, предаде БТВ.

„Не могат да бъдат бити полицаи и военни, докато съм министър на отбраната в тази държава , няма да мълча. Вие как ги наричате, на какво основание смятате, че аз ги наричам по някакъв грешен начин? Някое решение на Светия синод ли има, на ООН, на какво основание? Те самите как се наричат? Айде стига сме се правили на по-големи католици от папата. По-важно е друго и всички го виждаме. Този модел, 30 години не води до интеграцията на това население. Води до точно обратното“, беше коментарът на Красимир Каракачанов по повод на жалбата.

Каракачанов: Циганите в България станаха изключително нагли! Търпението на общество се изчерпа СНИМКИ+ВИДЕОДвамата роми нападнали в гръб военния, завързали го с яке, за да не може да се защитава