Двамата роми, които пребиха 33-годишният военен във Войводиново, са го нападнали в гръб и завързали с якето му, за да не може да се защитава. Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов, който дойде в пловдивското село след напрежението.

„Циганите в България станаха изключително нагли! Търпението на българското общество се изчерпа”, каза Каракчанов. Той е посетил военният в болницата, като каза, че му предстоят още операции.

„Започваме цялостен пакет от социални мерки срещу ромското население във Войводиново. Няма да се работи на парче – ще се направят всички необходими проверки и ще се вземат адекватни мерки. Не трябва да се случи най-лошото, за да се случат тези мерки.”,каза военният министър. Той обясни, че ще има изселени хора, които живеят незаконно, ще се спират социални помощи на семейства, които не пускат децата си на училище или отказват работа по програмите за заетост и други.

Протестите във Войводиново продължават, започват проверки в ромската махала ВИДЕОЦяла нощ е имало засилено полицейско присъствие в селото

Над 300 гневни заради пребития военен се отправиха към ромската махала на Войводиново! ВИДЕОЦелта беше да го убият!, твърдят очевидци на мелето в пловдивското село