С падането на снега и заледяването на пътищата започна и обработването на асфалта с препарати. Сол, луга и химикали бяха разпръснати по улиците на Пловдив. На как те се отразяват на превозните средства?  Отговорът потърси екип на Трафик ТВ.

Едни от многото работещи в студа са служителите в автомивките. Десетки коли търсят услугите на момчетата в една от големите мивки в града. Управителят на обекта Янко Тотков разказа пред наш екип, че въпреки спада на клиенти в студа, работа има. Според него всеки шофьор трябва да е наясно от последиците при обработването на улиците с препарати.

Силните препарати сериозно увреждат колите. Ако колата не се мие редовно, опасността да се получи ръжда е голяма. Химията, с която се посипват пътищата е силно корозивна и затова купетата на колите изгниват. 

По същия начин действа и солта. Тя разяжда боята. 

Много хора обаче подценяват вредното действие на препаратите против лед. Има шофьори, които цяла зима не посещават мивки или да си мият сами автомобилите. Наблюденията на събеседника ни е, че колкото по-често се чисти колата, толкова рискът от гниене е по-малък.