„Басейнова дирекция винаги са се отзовавали на всеки наш сигнал. Имали сме перфектна комуникация”, коментира днес Областният управител – Дани Каназирева, във връзка с акцията в „Басейнова дирекция” тази сутрин.

Припомняме, че директорът - Цветелина Кънева бе задържана от служители на СПС и качена на полицейски микробус. Предполага се, че е отведена за разпит в Икономическа полиция. В същото време служители на отдела изнесоха кашони с документи. 

Изведоха с белезници шефката на Басейнова дирекцияПР-ът на агенцията: Това са рутинни проверки

Каназирева категорично отказа да коментира причини или подозрения за задържането на директора - Кънева и поясни, че единственото което може да каже по случая е, че през последните 3 месеца, всички съвместни действия са били координирани, бързи и своевременни.

Областния управител посочи като пример последната съвместна проверка, във връзка с отравянето на река Чепеларска и Югово, като припомни, че служителите на „Басейнова дирекция” са били на място от петък до късните часове на неделя.

„Не мога да коментирам, винаги са се отзовавали бързо”, допълни Каназирева.  По думите й при замърсяването на река Марица с нефтен продукт, реакцията на ведомството е била светкавична.