Кметът на Шипка ще обяви бедствено положение в населеното място, след като вчера бурята, която премина през Казанлъшко вчера надвечер. Градушката е свалила листата на всички дървета, унищожила е реколтата, а покривите на къщите масово са с увредени покриви.

Получени са десетки сигнали за паднали дървета. Част от тях блокираха Подбалканския път. Има паднали дървета върху коли и щети по покриви на детски градини и производствени халета. Има наводнени къщи, счупени стъкла на автомобили, щети по земеделска продукция. Днес ще бъдат оценявани щетите. От снощи са активирани всички служби за овладяване последиците от бедствието.

Кметът Василка Панайотова призова държавата да помогне на местните хора. Електрозахранването вече навсякъде е възстановено.

Много щети има и в село Хаджидимитрово, където са отнесени покриви на сгради. Пострадали са и животни в засегнат животновъден обект

В Шипка и село Хаджи Димитрово се преустановява учебният процес днес.

Обявяват бедствено положение и в Нова Загора след лятната буря снощи, предаде БНТ. Ледените късове, които се изсипаха над района, на места бяха с големината на яйце.

Има скъсани електропроводи на няколко места в града. Възрастен мъж на 75 години беше спасен от наводнен участък под мост, където е бил с колата си.

Кризисен щаб е създаден в града, който ще трябва да опише щетите. Продукцията на хората е унищожена.

И във Великотърновско продължават да оценяват щетите от бурята, която удари областта по-миналия ден. Кметът на великотърновското село Къпиново призова за дарения на керемиди и цигли. Огромен процент от покривите там са унищожени, а прогнозата е за дъждове и днес. Възрастни хора казват, че в селото никога до вчера не е падала градушка. Застрахованите къщи са едва 10-15.