През следващото денонощие ще бъде предимно облачно и дъждовно. През нощта валежи ще има главно в Западна България, но утре ще обхванат и останалата част от страната. По-значителни сумарни количества се очакват в Южна, а през нощта срещу събота в Източна България. Ще духа до умерен северозападен вятър и с него ще нахлуе студен въздух. Температурите ще се понижат и следобедните ще са 12° - 17°, В София – около 14°. Това съобщи Фокус.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. Вечерта ще започне да се повишава.Утре над Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд и дъждовно. По-значителни валежи се очакват през нощта срещу събота по-южното крайбрежие. Максималните температури ще са 16° - 19°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 21° - 22°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2400 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от северната четвърт. По-значителни валежи се очакват в Рило-Родопския масив. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°. 

В събота - 27 септември в Западна България валежите постепенно ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъсва. В Източна вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще се усили до умерен. Ще се задържи облачно, с валежи, по-значителни в югоизточните райони. Ще бъде хладно, с максимални температури между 15° и 20°. В неделя - 28 септември ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, където все още ще бъде и ветровито. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. В понеделник вятърът ще стихне. Ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е хладно, а през деня малко по-топло. Преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо.

TrafficNews.bg