Новият зам.-кмет по сигурността на Пловдив Йордан Ставрев направи първата си публична изява в Община Пловдив. Бившият полицай взе участие в  годишна национална среща на тема „Клъстери и бизнес организации по пътя на развитието“, която се проведе в залата на общината. За съжаление, това отново се случи без на срещата да има представители на медиите.  

Повече от любопитно е, че първата му изява е много далеч от ресора, който оглавява. Обикновено на такива срещи и форуми присъстват или зам.-кметът по икономика Розалин Петков, или Стефан Стоянов, който отговаря за иновациите, образованието и европейските политики.

В прессъобщението, изпратено от Община Пловдив  се цитира и речта на Ставрев. Той заявява:

„Регионът ни се превърна в индустриалното сърце на България. Това е в резултат от партньорството и добрата съвместна работа между бизнеса, местната и държавната власт. Пловдив не е наблюдател, а деен участник в работата на клъстерите. Бих искал да припомня, че нашата община бе първата в страната, която създаде Клъстер Информационни и комуникационни технологии“. Зам.-кметът по сигурността  говори и за Тракия икономическа зона и  чуждестранните инвестиции.

Назначението на Ставрев продължава да буди недоумение в пловдивската общественост. Мнозина в администрацията, а и сред съветниците от ГЕРБ бяха изненадани от новата фигура в градските власти.  Мнозина от тях дори заявиха, че не го познават и никога не са го виждали.

Странен бе и начинът, по който бе представен – с прессъобщение от Община Пловдив, без дори да приложат негова снимка. Досега всеки един от заместниците на Иван Тотев бе представян пред медиите, които имаха възможност да зададат въпроси на новия управник.  Това не бе сторено обаче с Йордан Ставрев.  

Всичко това се случва четири месеца пред изборите, а той ще е човекът, който ще ръководи цялостната организация по протичането на изборния ден и транспортирането на бюлетините.  Дискусионно е и дали Иван Тотев сам е избрал бившия полицейски шеф в екипа си, или той е бил спуснат от някой по-висшестоящ. Активността му през следващите месеци, вероятно ще даде и тези отговори.  

Новият заместник-кмет на Пловдив Йордан Ставрев - от борец срещу дрогата до шеф на сигурносттаСтаврев е близо 35 години в системата на МВР