Преди да бъде прострелян, компютърният специалист Николай Найденов и нападателят му са имали шумно пререкание. Това разказаха съседи от блока, които са чули крясъците преди снощната стрелба. 38-годишният мъж извикал: "Какво искате от мен?" Престъплението стана малко след 20.30 часа пред блок в квартал "Кривата река", в непосредствена близост до 19-то училище. Вторият оглед на местопрестъплението днес премина под любопитните погледи на ученици и живеещи в квартала, съобщи "Блиц". 

38-годишният Николай Найденов си е тръгвал от работа, когато е бил издебнат и прострелян няколко пъти. Минути преди това обаче той и нападателят му са си разменили остри реплики. Предполага се, че нападателят му, който по първоначална информация е висок, атлетичен мъж, се е укривал в непосредствена близост до компютърния сервиз, в ниша до входа на блока.

От няколко месеца Николай е бил наемател на помещението, собственост на пенсионера Георги Кунев, който също живее в кооперацията. Компютърният сервиз е работел ежедневно, а собственикът му е правел впечатление на интелигентен, тих и приятен човек.

Ето какво разказа един от познатите му, живеещи в блока: „С компютри се занимава човекът, поправя компютри и ги продава, това му е бизнесът. Доколкото знам, няма контакт с криминално проявени. С нищо незаконно не се е занимавал, човек на години, с две деца".

След като е прострелян няколкократно, мъжът е починал на място, покосен от един фатален куршум в главата и паднал на сантиметри от автомобила си.

Сервизът за компютри, пред който е покосен младият мъж, не е единствената му работа, разказаха негови познати. От години той е работел като IT специалист в една от големите международни фирми в бранша. Докато криминалисти извършваха оглед на мястото до късно снощи, а съдебни медици оглеждаха трупа на 38-годишния Николай, съседи от блока коментираха възможните причини за убийството.

Сред хипотезите беше и конфликт за паркомясто, което обаче не беше потвърдено от полицията. Разследващите проверяват какви бизнес взаимоотношения е имал мъжът, извън сервиза за компютри, съобщава Дарик. Една от основните работни версии е, че стрелбата е била добре планирана, а повод за нея са станали финансови спорове.

Николай, съпругата му и двете му дъщери - на 10 г. и 12 г., не са живеели в кооперацията, където се намира сервизът за компютри. Застреляният мъж не е имал криминални регистрации.

TrafficNews.bg