Жители на Несебър ще излязат на протест пред сградата на Областната управа в Бургас. Причината за недоволството им е новият правителствен подход - определяне на хотел, в който да се изолират болни от коронавирус туристи.

Припомняме, че Министерството на туризма реши такъв COVID-19 хотел да стане "Делмар", а протестиращите настояват този избор да бъде преразгледан. 

Според местни избрания хотел е на много оживено място и е заплаха за здравето както на живеещите в района, така и на туристите. Жителите искат и да бъдат държани в течение за хората, които са съмнителни, карантинирани и болни.

Хотелът, избран за изолационна зона, е триетаж и се намира между Равда и Несебър. Застрояването обаче отдавна е сляло зоната между двата курорта. 

"Този хотел, който е обявен за такъв, карантинен, се намира в много оживено място, а аз лично живея в съседната сграда до него. Как може да се докаже, че тези хора няма да излизат от там. Още повече буквално ви казвам, че нашата сграда е толкова близо, че дето се казва някой да кихне от прозореца, просто всичко ще влезе при нас. Това е доста притеснително. Аз от едната страна на този хотел живея, от другата страна, на разстояние три метра, точно на тяхната ограда има комплекс от къщи", обяснява Деси Вонтанийска.