Навигация ще определя маршрута на кандидат шофьорите от следващата година, обеща Дамян Войновски, шеф на Автомобилната администрация, пред Би Ти Ви.

"При шофьорските изпити работим да се намали субективния фактор. При теоретичния изпит възможности за манипулация вече няма. Идеята е предварително да утвърдим предварително маршрути заедно с инструкторите и да се класират по степен на трудност. Джипиес система ще определя, откъде да кара курсистът. Ще се правят по няколко маршрута. Методиката за оценка също ще бъде променена. Ще има специална комисия, която да се заминава с практическите избори. Резултатите от изпита ще бъдат да могат обжалвани. При всички положения изпита ще протича докрай, а не да се прекратява", каза Войновски.

Йовко Иванов от асоциацията на автоинструкторите също взе отношение по проблема: "Има някаква логика в определянето на маршрута с навигация. Ние това го предложихме преди 6 години. На навигацията се въвеждат няколко точки, където има и големи паркинги, за де провери курсиста дали може да паркира."