Най-използваните подлези в Пловдив -  на  аптека "Марица" и "Тримонциум" ще останат с търговски обекти, засега… Общинският съвет отложи решението си за премахването на магазините за следваща сесия.

Преди гласуването се проведе председателски съвет, на който формациите взеха решение да се направят няколко срещи, за да се вземе по-точно решение за съдбата на двата подлеза. В залата на ОбС присъстваха и наематели на двата подлеза. Те заявиха, че близо 50 души и техните семейства ще останат без препитание, ако обектите се затворят.  Към това те заявиха, че нямат проблем с наводненията, тъй като рядко са се случвали – през последните години само два пъти .

Припомняме, че Община Пловдив иска да превърне в изцяло пешеходни двата подлеза

Директорът на Общински пазари Стефан Султанов е написал две писма до местния парламент, с които моли съветниците да отменят предишните си решения. От писмата става ясно, че предложенията са направени след устно разпореждане от кмета Иван Тотев да се прекрати  на наематели на магазините в подлеза на аптека "Марица". Устно разпореждане е дадено и за подлеза на "Тримонциум", но за там е изтъкнато, че премахването на търговските обекти  е с цел общо подобряване на визията на централна градска част и протичащите археологически разкрития на "Римски форум".

Припомняме, че Община Пловдив прекрати концесиите на двата подлеза през 2016 година. След това бе взето решение за всички обекти в подлезите да се провежда търг, а градските власти да прибират парите. В крайна сметка те ще останат без търговски обекти.

Най-оборотните подлези в Пловдив остават без магазини – нова визуална концепция или страх от водата?Махат обектите от съоръженията на аптека "Марица" и "Тримонциум"