Снежна е обстановката в област Смолян. В района вали вече втори ден, но всички пътища са проходими при зимни условия. Има въведени ограничения за движение на товарните автомобили над 12 тона, с ремаркета и полуремаркета през  проходите Превала и Рожен.

Ограниченията за движение без ремаркета и полуремаркета са в сила и за пътищата Батак- Доспат, Доспат-Девин, Проглед-Пампорово-Стойките и Девин- Михалково.

По информация на Планинската спасителна служба снежната покривка в курорта Пампорово достигна 55 см, предаде БНР. Условията за ски са добри, работят три лифта в курорта, които обслужват 11 писти.

В страната 501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Обработването на настилките продължава, снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим и при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника, съобщават от АПИ.

Затворен за всички автомобили е най-високият старопланински проход - "Троянски". На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава.

Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през проходите "Предел", "Превала" и "Рожен", както и по пътя Кюстендил - ГКПП "Гюешево".

В област Смолян е преустановено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета по пътищата: Батак-Доспат, Доспат-Борино-Тешел-Девин, Проглед - Пампорово - Стойките, Девин - Михалково, Добридол - Дреновец - Тополовец в област Видин.