Полиция разчисти палатковия лагер в София. 12 души са арестувани. Акцията е започнала в 4.30 часа.  С високоговорители бе разпоредено на присъстващите на трите места да освободят пътното платно и да приберат всички намиращи се там предмети.

Бяха направени много записи и от страна на присъстващите, и от камерите на СДВР.

„Категорично заявявам, че физическа сила без помощни средства беше използвана срещу едно лице, което отказа да напусне кръстовището, но тя бе в рамките на полицейските правомощия, самият той няма претенции. Задържани са 12 лица, осем от тях - за неизпълнение на полицейско разпореждане,  а трима - за установяване на тяхната самоличност. Ще им бъдат съставени актове и незабавно ще бъдат освободени”, заяви комисар Тони Тодоров, зам.-началник на Охранителна полиция - СДВР. 

Комисар Тодоров уточни, че в СДВР са постъпили жалби от граждани, една от тях е с 422 подписа, за ограниченото им право на свободно придвижване, както е по Конституция. Конституционно право е и правото на протест, но уредено с подзаконови нормативни актове – всеки има право да протестира, но предварително трябва да заяви в съответната община. До момента действахме изключително толерантно в осигуряването на обществения ред и правата на всички граждани. Това недоволство, което се излива и към нас, и към останалите хора, може да доведе до още по-усложнена обстановка. Оттук нататък няма да позволим поставянето на палатки по кръстовищата, ще осигурим правото на всички да се придвижват свободно, подчерта отново комисар Тодоров.