Ангел Христов от Братя Галеви е починал в дома си в село Ресилово Това става ясно от официално съобщение на ОД на МВР-Кюстендил.

На 3 юни /следобед/служители на РУ Дупница са получили сигнал, че в дома си в Ресилово е починал 53-годишен мъж, обявен за международно издирване и има издаден червен бюлетин, се казва в съобщението. Предприети са незабавни специализирани действия. Служителите са установили, че има издадено съобщение за смърт от лекар от дупнишка болница, издаден е и смъртен акт. Трупът е закаран за аутопсия в столична болница, извършени са множество процесуални действия, образувано е досъдебно производство в РУ Дупница. Случаят е докладван на прокурор от ОП – Кюстендил. В хода на работата са изпълнени и дадените указания от наблюдаващия прокурор. 

От община Дупница пък разясниха, че актът за смърт се съставя въз основа на съобщение за смърт, което се издава от компетентно медицинско лице с нанесени реквизити- час на смъртта, дата, място, причина, име, фамилия, подпис, печат. Самият акт за смърт се съставя не по-късно от 48 часа. Длъжностното лице по гражданско състояние, пристъпва към съставяне акта за смърт, именно след като получи горецитираното съобщение и документ за самоличност на починалото лице.

"В изпълнение на служебните си задължения, лицето по гражданско състояние Галина Палчева, с място на работа - Гробищен парк-Дупница, получава изискуемите документи, като в съобщението за смърт на лицето Ангел Христов е записан час на смъртта - 8,00 на 03.06.2023 година. Съобщението е принесено от служител на траурна агенция. От последващата проверка в Национална база данни въз основа на съобщението, се установява от г-жа Палчева, че има сгрешена фамилия и връща на приносителя съобщението за последващо коректно отразяване на имената. След интервал от време, съобщението е отново донесено в Гробищен парк-Дупница, с нанесена промяна на фамилията от медицинско заведение с реквизити, отразяващи направената корекция. Тогава служебното лице пристъпва към актосъставяне за смърт. С цел избягване на спекулации, е важно да се уточни, че в Национална база данни няма допълнителна информация, с която разполага МВР, както и за обявени за издирване лица", се казва в позицията на общината.

Според информация на слжителката, издала смъртния акт, Христов е починал в частна болница в Дупница:

Ангел Христов е починал в частна болница в ДупницаСъобщението за смъртта е подписано от лечебното заведение

Кметицата на Ресилово: Виждала съм Ангел Христов само на снимка, не знам кой поддържа имениятаЕдна от версиите според местните е, че братя Галеви не са напускали страната