Юношите на Ботев Пловдив Атанас Янков и Марио Усков са двамата младежи, които снощи влязоха с каяк в наводнения подлез на „Гладстон”. Както TrafficNews.bg съобщи, при изсипалия се пороен дъжд съоръжението се напълни с вода, която достигна около метър. Няколко коли останаха във водния капан, като в една от тях е имало бедстващ мъж. Марио и Атанас слезли от лодката, нагазили в студената вода и измъкнали шофьора. След което помогнали и на други граждани, блокирани в подлеза.

Пловдивчани извадиха лодките! Двама мъже плават в подлеза на „Гладстон"Гребците оглеждат наводненото съоръжение, помагат на закъсал шофьор

„Дори му беше паднал номерът във водата и ние го извадихме с каяка”, разказва Марио.

Всичко започнало на шега, още при първия силен дъжд в петък двамата си говорели, че трябва да покарат лодката. Вчера обаче, след като повечето улици в града се превърнаха в реки, спортистите решили да реализират идеята си. Около 21 ч. излезли от домовете си, около час им отнело да стигнат с автомобил до бул. „Цар Борис Трети Обединител”, а оттам продължили с лодката.

„Направихме го заради тръпката, но в последствие, като започнаха да идват колите насам, решихме да им помогнем. Не можеше да ги оставим така. Мисля, че всеки на наше място би се притекъл на помощ”, споделят смелите спасители.  И съветват пловдивчани да не излизат навън при толкова силен дъжд, защото могат да останат някъде във водата.

Атанас  и Марио се надяват съвсем скоро отново да могат да покарат каяка, но този път в река Марица и по светло. На шега обаче благодарят на градските власти за съоръжението на „Гладстон” и възможността да се позабавляват.