Медицински специалисти, които влязоха преди повече от 2 часа на среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, се барикадираха във ведомството и отказват да излязат. Те заявяват, че са готови да останат вътре докато държавата не започне реална работа по реформата в здравеопазването, колкото и дълго време да отнеме това.

Днес отново се проведе протест под прозорците на министър Ананиев. Освен медицински сестри и фелдшери, там се събраха и млади лекари - студенти в шести курс и специализанти, които искат промени в спорната Наредба номер 1 за специализациите. 

Хората на Ананиев поканиха на среща представители на медицинските специалисти, но отказаха да пуснат млади лекари, научи TrafficNews от хора на протеста. "Отказаха да пуснат наши представители без обяснение", обясниха те. 

Тогава част от протестиращите блокираха движението пред сградата на министерството на плошад "Света Неделя" и в двете посоки с жива верига. 

Медицинските специалисти настояват за по-високи заплати и по-добри възнаграждения, а младите лекари - да имат право на избор за специализациите. 

Млади лекари: Министър Ананиев, вие кога ще си върнете заплатата?Медици протестират срещу 3-годишното закрепостяване към болницата, в която специализират