Пазарджик е домакин на Деветия фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Това е най-големият форум от този род в България и в тазгодишното му издание ще се включат мажоретки от 8 града, разпределени в четири възрастови групи.  

Те ще се състезават  в четири категории: марш-парад 100 метра с батон, марш-парад 100 метра с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. 

Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общинския детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи с над 70 деца, пише БНР. 

Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; оригинална хореография;  визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда – Приз  "Слънчева Бесапара’". Престижна съдийска комисия  ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.

Откриването е в 17.30 часа пред сградата на Община Пазарджик, а утре състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”.

Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета Тодор Попов и с финансовата подкрепа на общината.