Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Радослав, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на три лица, съобщиха от държавното обвинение.

На 12.04.2018 г. на АМ „Тракия“, на 267-я км, в община Сливен, мъжът е управлявал „Пежо 406“, като е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице, а именно Здравко, Елена и Ейми.

Около 02.00 часа на 12.04.2018 г. обвиняемият се е движил по прав и равен участък от автомагистралата, в дясната лента за движение с включени светлини, тъй като било тъмно, със скорост от около 155 км/ч.

По същото време, пътувайки от с.Ботево, общ. Ямбол към София, пострадалите Здравко С, Елена А. и нейното дете Ейми на 1 г. 9 м. стигнали района на км 267.2 на автомагистрала „Тракия“. По неизвестни причини, вероятно поради възникнал проблем с детето, Здравко С. спрял за кратко в аварийната лента, успоредно на платното за движение и ляв габарит на автомобила на 0,65 м от границата на аварийната лента. Автомобилът бил с включени фарове и аварийни светлини, Здравко С. се намирал на шофьорското място, Елена А. била отзад вляво, а детето в скута й.

В това време в този участък на автомагистралата зад автомобила „Рено“ и на достатъчно голямо разстояние се придвижвал лекия автомобил „Пежо“, управляван от обвиняемия със скорост на движение от около 155 км/ч и опасна зона за спиране от около 210 м.

При движение на правия участък и в дясната лента Радослав С. допуснал отклоняване на вниманието и промяна на направлението на движение на автомобила от дясната лента към аварийната лента за движение.

Промяната на направлението на движение е възможно да е и в резултат на заспиване на обвиняемия, което е довело до плавно напускане на платното.

При плавното движение на пежото към аварийната лента настъпил силен удар между челната част на пежото и задната част на спрялото рено. В резултат на пътнотранспортното произшествие пострадалите получили тежки смъртоносни травматични увреждания и тримата пострадали починали намясто в автомобила, непосредствено след произшествието.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 22.04.2019 г.