31-годишната пловдивчанка Светлана Александрова извършила зверството на 4 януари, след като два дни по-рано родила в тоалетната на жилището си  в ЖР "Тракия" четвъртото си, нежелано дете от случайна връзка.
По данни на прокуратурата, тя първо поискала да направи аборт, но лекарите категорично отказали, заради напредналата и бременност. Веднага след раждането майката  решила да убие  новороденото, като го пробола няколко пъти в шията и тялото с шивашка ножица. Бебето обаче оцеляло и Светлана дори го превързала, след което  опитала да го даде за гледане на баща му, живеещ в Садово. Първоначално той  се съгласил, но когато видял раните го върнал на Светлана.
След това  тя опитала да подхвърли пеленачето пред родилен дом, но то се разплакало и тогава жената  решила да го убие, като му затиснала главата със завивките и го удушила. Според признанията и, Светлана напъхала вече мъртвото бебе в пазарска чанта, докарала го до дома си и го скрила в пералнята, където престояло три дни. На 7 януари тя решила да го зарови, като сама изкопала дупка на  ул. “Крайречна” в “Столипиново”.
Случаят се разплита след като бащата от  Садово разказал всичко на полицията, която издирила майката, тя признала всичко и показала къде е заровила тялото на бебето.
Заради жестокостта на извършеното, на Светлана Александрова е била извършена психологическа експертиза, която доказала, че тя не е психично болна, нито пияна или дрогирана при извършването на престъплението. Експертите са категорични, че жената напълно е съзнавала постъпката си,  поради което ще бъде съдена на общо основание, обясниха казуса юристи.
TarfficNews.bg