Детето ми не е склонно да се съблича. Това заяви в ефира на Нова ТВ майката на 13-годишното дете с аутизъм, която подозира, че върху дъщеря ѝ е извършено сексуално насилие в училище.

Думите на Радосвета Симеонова са в отговор на Лазар Додев, директор на дирекция в министерството, който вчера заяви, че след инцидента родителите са споделили, че детето им има склонност "да се заголва", да си вдига блузката и да си събува обувките.

"За разголване аз никога не съм писала или казвала. Да, тя събира дребни предмети – топчета, кестени – неща, които са мънички. Разголване – не!", категорична е майката.

13-годишната Анна-Мария учи в 4-то помощно училище. На 19 септември майка ѝ я е взела и установила, че блузката на детето е обърната наопаки. Когато я пипнала, установила, че го няма и сутиенът.

"Липсва обяснение как, защо и къде е свалено бельото на дъщеря ми. Става въпрос за спортен сутиен, който тя сама не може да свали”, разказа майката Радосвета Симеонова.

Дни по-късно детето започва да разказва, че "имало чичко, който я е пипал и тя не желае да се съблече в банята", разказва още майката.

"Много внезапно започна да говори за това пипане. И към днешна дата говори, че чичкото я е пипал, показва места, които са страшни”, разказа Симеонова.Майката споделя още, че има промяна в поведението на дъщеря ѝ.

"За пръв път дъщеря ми не обръща внимание на неща, които до скоро ѝ бяха приоритетни. Тя обожаваше да застане до някое дърво, да събира буболечки и т.н.", разказва Симеонова. Родителите първо се обърнали към класната, а на 29 септември подали и сигнал. Жалби са подадени в училището, VI РПУ, районата прокуратура, МОН, Държавната агенция за закрила на детето. Всичко е проверено. На 19 получихме жалба и се направи вътрешно проучване. Знаем движението на всеки преподавател и ученик по минути, заяви Весела Огнянова – училищен психолог в 4-о училище. Според нея детето не е пипано.

"На 19 бащата за пръв път спомена, че момичето си събува обувките, вдига си блузата“, разказва Огнянова.

Тя каза още, че няма обяснение защо блузата е била обърната и допълва, че детето е било в добро настроение в училището.

"Учителят казва, че нито си е помислял, нито си е позволявал такова нещо с някое дете", казва още училищният психолог.

"Всичко, което имаме, сме го предали в полицията", категорична е Огнянова. От полицията заявиха, че по преписката, подадена на 29 септември, се работи от 4 дни и в момента се събират данни. Началникът районно управление Иван Пепелджийски обаче заяви също, че на детето не е направен медицински преглед.

TrafficNews.bg