Мая, оцеляла след 12-часов побой, разказва, че съдът не е образувал дело срещу насилника й. Жената разказва за терора, на който е била подложена от бившия си приятел. 

"Аз бях на 21. Бях вече влюбена в него. Той си беше измислил абсолютно целия живот, до детайли", каза тя пред БНТ.

Сега Мая има цяла папка с документи - минали опити да уведоми органите на реда и на правосъдието, че живее в заплаха. А съвсем в началото нищо не обещавало такъв завършек.

Измислил дори, че е болен от рак. И лекар доказал, че това е лъжа, в която близките му дълго време вярвали и му давали пари. Включително Мая. Но тя се усъмнява и започва да задава въпроси.

"При всяко задаване на въпрос започваше шамар, удар, блъскане. И казах "Ние се разделяме". Тогава бях душена на Нова година. И така до вечерта на моя побой, който продължи 12 часа. Аз като губех съзнание, той ми плискаше вода в лицето", разказа още тя пред . 

Заплашва я с убийство и със самоубийство. Съдът решава, че по нито един от случаите няма да образува дело по Наказателния кодекс.

"Съдът изобщо не взе под внимание психологическия тормоз. Прие, че това е лека телесна повреда. 12 часа терор е лека телесна повреда. И прие, че той не заслужава друго наказание освен 8 месеца ограничителна заповед и 500 лв. глоба в полза на държавата", продължи да разказва Мая.

С други думи казано, съдът преценява, че този човек е опасен за Мая само 8 месеца. И след 8 мигновено става безобиден. На документи. На практика е друго.

"Криеше се пред работата ми. Опитваше се да проследи къде ми е квартирата. Имаше абсолютни заплахи по телефона, имаше абсолютни заплахи и писмено, но те не бяха взети под внимание. Минаваше с една кола и така ми сочеше с пръстче - да внимавам. И когато питах и адвоката си какво правим в този случай. Тя каза "Нищо, той първо трябва да те пребие отново, за да имаме основание да заведем каквото и да било производство", добави Мая.

Тя казва, че имала късмет. Насилникът ѝ забравил за нея. Намерил друга жена.

"Това, което остава, са едни паник атаки. Тревожност. Всеки път си мислиш: Аз лош човек ли съм? Тъпа ли съм? Какъв е случаят", обясни Мая.

Отказала се е да търси справедливост за своя случай. И е обещала да протестира срещу всеки следващ, макар и чужд.