Правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, каза още лидерът на "Изправи се. БГ"

"С екипа на Стефан Янев сме в добра комуникация. Но социалната алтернатива ще има други лица. Естествено ние ще си сътрудничим и ще работим заедно, защото гледаме в една посока".

Резултатите от тези арести на практика започват реанимация на ГЕРБ. Те дадоха възможност на ГЕРБ да мине в контранастъпление. Не знам какво са очаквали от МВР и правителството във връзка със задържането на бившия Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова миналия четвъртък. 

За съжаление, правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, които буквално заливат българските граждани. Отсъствие от реалните проблеми на хората - правителството се размина с дневния ред на българското общество. 

Тя допълни, че ако през следващите дни искането за задържане не бъде подплатено със сериозни доказателства, това ще постави под съмнение действие на МВР и правителството и тяхната способност ефективно да се борят срещу корупцията.

"Те загубиха тежко и информационната война. Ако имаха нови и безспорни доказателства, трябваше да намерят начин да информират обществеността", каза още Манолова.

По отношение на стоте дни на кабинета тя заяви, че оценката не е оптимистична. 

"Правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите. 100 дни след старта на това управление те абсолютно неоснователно забавиха темпото за осъществяване на съдебната реформа. Изглежда това е препъникамъкът на коалицията", добави лидерът на "Изправи се.БГ". И описа социалната политика на кабинета е провал. 

По думите й и по темата за съдебната реформа парламентарното мнозинство не е направило нищо.