Връщането на учениците отново в класните стаи не е грешка и трябва да се акцентира повече в извън класните им занимания. Това заяви д-р  Любомир Киров, който е председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Според него, обаче маските са задължителни в училище и не трябва да се рискува да отпада тази мярка.

„Да, би могло да има огнища в отделно училища. Към момента е трудно да говорим за инфекция възникнала в самото училище, тъй като от 15 септември до сега е много малък период.  Към момента инфекциите по-скоро са внесени извън училището. Трябва да се акцентира на това какво се случва извън училище – там са рисковите групи. След толкова време нямаме лечение, ваксини и единственото, което можем да направим е да носим предпазни средства“, каза лекарят пред Нова телевизия

Според него няма място за притеснение за заразяването на децата, тъй като те боледуват 10 пъти по-малко от възрастните и вирусът протича по-леко.

Относно болничните, в случай че едно дете е карантинирано, се дава болничен на него и единият родител, не зависимо дали то е болно или здраво, но родителят не е длъжен да ползва този болничен.

Относно ваксините за сезонният грип, той заяви, че в момента има дефицит, тъй като бройките са калкулирани на базата на миналата година, като тогава много по-малко хора са се ваксинирали.