Бизнесменът Борис Бояджиев стана известен покрай палежите на две баничарки в двора на цеха му, който по-скоро прилича на незаконна баничарница в гараж, пише troyanpress.com, цитиран от Блиц.

Година по-рано обаче Борис Бояджиев горя отново, но този път къщата на неговия инженер Калчев, която се намира на ул. „Феникс Каниц“ в град Троян.

Всичко това се върти около крадените 21 000 000 лева от Алфабанк и предупрежденията в мутренски стил. Скандалният бизнесмен Борис Бояджиев е бедняка милионер. През 1996/97г. той няма пукнат лев в джоба, но успява да налъже не кой да е, а църквата да му даде пари за да направи ортодоксален фонд за масова приватизация „Свети Никола“!!!, твърди още изданието. 

Малко по късно, църквата разбира за измамната схема и се разграничава от схемата му и си иска парите обратно, назначават квестор от БНБ, скандала е огромен. Църквата е измамена.   

Народът е измамен също. През 1996/97г. фонда „Св. Никола“ обещава щедро доходност до 40%, а двадесет години по-късно нито лев не е платен от обещаното, напротив днес Борис Бояджиев и сестра му Карамболова са собственици на активи за милиарди, а хората нищо. 

През 2011г. Петко Митевски (брат на жената на Борис – Теменужка Бояджиева) прави обира на века от Алфабанк като задига 21 000 000 лева и ги дава на Борис Бояджиев, който и него го налъгва и не му ги връща.

Днес Петко Митевски е осъден на 15 години затвор и да върне откраднатите пари на банката, като междувременно е обявен за общодържавно издирване, тъй като трябва да влезе в затвора. Работи се по версия за отвличането му, както обявиха медиите, но Бояджиев не плащал откупа! Държавата се захвана с любимците на Костов, сега народа ще получи обратно задигнатото от него? Това е житейската справедливост и ние вярваме, за разлика от Бояджиев, който експлоатира вярата и имената на светците, което е чудовищно!