Въпреки оплакванията на хората, че тази година цените на празничните пакети в СПА центровете са абсурдно високи, свободни места няма чак до края на януари. С наближаването на коледните банкети, Нова година и януарските почивки все повече хора се обръщат към СПА хотелите, защото те са перфектното място за съчетаване на весело прекарване с приятели и отдих. Но ако не сте се възползвали от ранните записвания и тепърва започвате да търсите своето място за празниците е твърде възможно да ударите на камък, защото хотелите, в които все още има свободни места са единици.

TrafficNews направи проучване на цените в курортите, в които все още има свободни места.

В зависимост от броя на посетителите, броя на нощувките, типът стая и предлаганите екстри, наличните оферти за празничните пакети варират средно между 500 и 5000 лв.

Най-предпочитана дестинация за поредна година са планинските курорти. Най-високи са цените във Велинград и Банско, следвани от Баня, Старосел и Хисаря.

Пакетът за двойна стая в четиризвезден хотел във Велинград за Нова година излиза средно 4462 лв. Цената е за двама възрастни, за три нощувки и включва закуска и използване на СПА центъра. За новогодишната нощ се заплаща отделен куверт, на стойност 200 лв. на човек. За дете се доплаща близо 100 лв. Най-ниското предложение за почивка във Велинград за този период е 2700 лв.

При същите условия, цените в Баня са 3258 лв.;

Хисаря – 1605 лв.;

Старосел – 1700 лв.;

Банско – 3600 лв;

Пампорово - 1070 лв.

Офертите за първите дни от 2023 година също са по-високи от нормалните. Нощувките за периода от 3 до 6 януари са на стойност от 1400 лв.

За сравнение пакет от три нощувки в спа център в в 4- звезден хотел в прочутия минерален курорт Баден Баден в Германия през януари е 550 евро.  

По морето цените са по-ниски, като се предлагат оферти на средна цена около 500 лв. на човек за три нощувки. В цената са включени новогодишна програма, меню включващо салата, основно, безалкохолно и 100 мл. алкохол.