Ревизия на новоизградената детска ясла в село Ягодово направиха кметът на община Родопи Павел Михайлов и заместник- кметът Владимир Маринов. Строителството там е приключило през септември миналата  година. Остава помещенията да бъдат обзаведени, а сградата газифицирана. Постройката е била на груб строеж, а сградата е била предназначена за социална кухня. В  преустройството й общината е вложила  170 хиляди лева. Предвидена е една яслена група за 16 деца, обособено е място за занималня, кухня и спалня.

„ Осигурени са и необходимите 30 хиляди лева за обзавеждане. В бюджета тази година са заложени още пет хиляди лева за включване в газовата мрежа”, коментира кметът Павел Михайлов. Той поясни, че се очаква новоизградената ясла  да отвори врати през пролетта на 2020 година.

Павел Михайлов и заместникът му Владимир Марино  посетиха и училище „Неофит Рилски” в селото. Почти самосрутила се сграда в двора на учебното заведение застрашава живота и здравето на децата вече години наред, но досега никой не е взел мерки за събарянето й. След инспекцията градоначалникът възложи спешно да бъде калкулирана сумата, необходим за премахване на опасната постройка.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че в общината ще бъде изградена нова забавачка. Прогнозната стойност на детскатеа градина е 4 млн. лв., като тя трябва да обслужва поне три населени места. В Бюджет 2020 пък са заделени средства за цялостно обследване на отоплителните инсталации на детските заведения. Проблемът с тяхното отопление трябва да бъде решен до края на летния сезон.

Подробности четете в линка:

Нова забавачка за 4 млн. лв. ще обслужва три села край ПловдивПодменят отоплителните инсталации на детските заведения в Родопската яка до края на лятото