Диалогът с БСП е възобновен и продължава, това заяви премиерът Кирил Петков след срещата с парламентарната група на левицата. Според него той е успял да убеди БСП, че е имал достатъчно данни от службите, за да предприеме това решение и да изгони 70 руски дипломата.

„Няма правителство, което би взело друго решение при такива данни, информациите, които идват от службите не могат да се игнорират само, за да има политическа стабилност“, каза той.

Според премиера темите, които наистина са важни за обществото отиват на заден план, тъй като фокусът е единствено върху изгонените дипломати.

„Решението беше взето след доста сериозен път, не е било бързо решение. Въпросът оттук нататък е да избегнем кризисната точка, която не е от чак такова голямо значение. В страната остават 43 руски дипломати, като малко страни в ЕС имат толкова много“, каза още той.

След срещата от БСП са категорични, че ще продължат преговори само, ако от ПП предложат друг кандидат за премир.

Нинова: Няма да преговаряме, докато ПП не предложи друг кандидат за премиерТова заяви тя след срещата с Кирил Петков

Вчера лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова обяви, че заради изгонването на 70-те руски дипломати няма да участва в консултациите с „Продължаваме промяната“ и няма да подкрепят правителство с премиер Кирил Петков.

Нинова: Не за пръв път научаваме от медии за решения на ППСпоред нея има лоша координация и липса на коалиционна култура