Взаимни обвинения в лъжа и заплахи отправиха днес в съдебна зала таксиметровия бос Радослав Керанов и подсъдимите Мартин Поптолев и Петьо Пенев по време на процеса за серия палежи и опит за убийство, по който обвиняем е и адвокат Владимир Елдъров. 

Смут в залата внесе призованият за свидетел настоящ затворник Илиян Илиев, която написал дълго писмо до съдията по делото, в което е съобщил факти, оневиняващи Керанов. Пред съда Илиев заяви, че е видял с очите си как друг таксиметров собственик - Мариян Киров, дава пари на шофьора Хачо Хованесян, който в последствие му бил казал, че е получил поръчка да запали колата на синдикалиста Георги Ряпов, за да натопят Керанов. Затворникът даде показания срещу шампиона по бокс Мартин Поптолев и бившата "дясна ръка" на Керанов- Милко Доевски.

Също така Илиев заяви, че е виждал джипа на Владимир Елдъров на такси стоянката срещу Панаира. 

Показанията и писмото на Илиев обаче бяха посрещнати с огромна доза подозрение, както от прокурора Галина Андреева, така и от защитата на останалите обвиняеми. Затворникът обърка Мартин Поптолев с другия съпроцесник Пенев и помнеше дати на събитията, но не и месеца, в който са станали.  Съдията по делото също "засече" затворника като го попита знае ли как е нейното име, а когато той заяви че няма представа, тя го попита как така въпросното писмо е адресирано конкретно до нея, като в него са написани и името и фамилията й.

Впоследствие Поптолев и Пенев, които преди броени дни бяха арестувани за кражба на части от автомобил, заявиха че са били заплашвани от Керанов в арестното помещение на съда. Керанов също контраатакува и каза, че Поптолев го е заплашил, че до края на годината отивал при него в затвора и той "нямало да живее". 

През цялото време таксиметровият бос стискаше в ръцете си черна найлонова чантичка, в която според него имало копрометиращи снимки. "Г-жо съдия, ако отворя чантата, в залата няма да остане нито един без присъда", многозначително заяви той. 

Днес в съда Владимир Елдъров бе изправен в очна ставка  с един от свидетелите в процеса – Иван Велков. Мъжът живеел в село Марково на същата улица, на която се намира и къщата на юриста. Преди 5 години докато Велков и негови съседи прокопавали канал край улицата, Елдъров минал с джипа си и ударил кучето на един от мъжете там. Велков заяви, че Елдъров му е казал да не свидетелства в процеса срещу него. Самият адвокат категорично отрече обвиненията. "Някои от свидетелите търсят реванш срещу мен. Правят се неправилни интерпретации на споразумението ни с Велков. Истината е, че неговият адвокат Димов дойде при мен с насълзени очи и ме помоли да уредим нещата, за да не се излага. Двамата били бивши военни", уточни адвокатът. 


TrafficNews.bg