Напълно непотребни, но крайно необходими неща! Това могат да открият всички, решили да се впуснат в шеметния водовъртеж на Капана фест. Вече втори ден арткварталът буквално ври и кипи - калдъръмените улици и паркингите са окупирани от дървени павилиончета, където се продават всевъзможни съкровища. Накити от най- различни материали, включително и от кабели, ръчно рисувани тениски и ризи, шапки, бележници, чанти, плочи от винил и дори лампиони от дантела. На един от щандовете освен че можеш да си купиш забавни картини с кучета, можеш да поръчаш и портрет на домашния си любимец.

Вторият ден на фестивала започна с фалстарт за някои от участниците. Детските бънджита, които са една от любимите атракции на малчуганите, осъмнаха разбити и изкривени. Очевидно през нощтта са били ползвани от пияни младежи, в които детското е проговорило. Въпреки първовачалния шок, собствени;ците на съоръженията успяха да ги ремонтират и около 11 те отново работеха. 

Днес Капана вероятно е едно от най- живописните места в цяла България. Можеш да видиш всякакъв тип хора.  Истински микс от стилове, мода и вкусове. От младежи, облечени по всички правила на стрийт модата, до бизнесмени в класически костюми. И тук там за цвят по някой кандидат президент. Е, та каде другаде , ако не в Капана. 

заведенията в квартала се пукат по шевовете, но дори и да не си намерите места, гладни няма да останете. На откритите щандове се продава всичко - от вегански сандивичи до класическа скара. 

Така че, не се чудете, а палете гуменетките!  

TrafficNews.bg