Следово куче се включва днес в издирването на 77- годишната Пенка Пончева от Чепеларе. Сигналът за изчезналата жена подали социалните служби. Жената е ползвала доставка на топла храна до вкъщи, а в продължение на два-три дни никой не е отворил в дома й. Жената е запалена планинарка и често ходи в гористи местности около града. Последно е видяна от пастир в сряда. Намерени са нейни вещи в гората в местността „Згуровското“, както и ключове, които са сверени с тези на апартамента й и са съвпаднали.

Изчезналата жена е с деменция. Облечена е със светли дрехи, посочват от община Чепеларе. Жената няма близки, пише 24 часа. Днес четирима служителя от РУ- Чепеларе, заедно с трима планински спасители и няколко доброволци издирват жената.

Вчера от полицията са издирвали и 40-годишен мъж. Той и родителите му отседнали в хотел на Смолянски езера. Мъжът е с психически отклонения. Сутринта той заявил, че иска да отиде на Каньона на водопадите и родителите му не могли да го спрат. Около 14 часа са подали сигнал, че не могат да го намерят. До вечерта спасители го издирват в пороя и мъжът е намерен невредим, съобщиха от местната полиция