Движението по автомагистрала "Марица" посока Турция, където беше блокадата край "Капитан Андреево", беше пуснато минути след 22:30 часа.  Полицията успя да избута палатките на протестиращите, а тировете ги заобикалят и преминават, информира БНТ. 

Движението по автомагистрала "Марица" посока Турция, където беше блокадата край "Капитан Андреево", беше пуснато минути след 22:30 ч.

Демонстрантите стоят в дясната лента на плътното платно, а покрай тях минават камиони и коли, като е изграден полицейски кордон.

„Пуснахме всички малки деца, имаше болни възрастни хора, пуснахме всички. Лично предложих на униформените да дръпнат колите назад, след като се разредиха достатъчно, но не го приеха. Сега ме избутаха от платното. Аз затова дойдох, да ме избутат, да ме набият и след това да ме задържат. В момента, в който си тръгнете, ще бъде задържан”, каза един от протестиращите.

Към 23 ч няма нито един задържан. Палатковият лагер на магистралата е бил разпънат около 20 ч. вечерта, след което се образуваха километрични колони. Движението беше отбивано още от Харманли.

Акцията не беше публично обявена, но според свидетели, полицията е знаела за нея, тъй като още в ранния следобед полицейското присъствие е било засилено с патрулни коли