Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир. Това заяви главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов във връзка със зачестилите през последните дни случаи на провокации от страна на протестиращи срещу полицейски служители. 

"Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани. И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала „Тракия“, и на магистрала „Марица“, и на магистрала „Струма“ и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права", категоричен е главен комисар Иванов.

Той добави, че е започнато разследване срещу действията на протестиращите. 

"След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица. Професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони", добави главният секретар на МВР.