Илиян Рангелов, осъден на две инстанции за убийството на Милена Динова в Куртово Конаре, отказва да признае вината си. По време на разпоредителното заседание в Окръжен съд-Пловдив той, в лицето на адвокат Розалина Апостолова, поиска делото да се гледа по общ ред. Рангелов отново заяви, че не е виновен.

В съдебната зала бяха бащата и братът на Милена, които бяха конституирани като частни обвинители, както и граждански ищци. Магистратите уважиха техния иск за причинени имуществени и неимуществени вреди в размер на 400 000 лева. В началото на ноември Рангелов отново ще се изправи пред съда. По време на три последователни заседания ще бъдат разпитани всичките 17 свидетели плюс вещите лица.

Близки на убитата Милена посрещнаха магистратите в Пловдив с „доживотна присъда за убиеца"Протестиращите заявиха, че няма да се откажат

Причината за новото разглеждане на делото се оказа съществена, но отстранима грешка, допусната още в първа инстанция.

Както TrafficNews разказа, убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.