През следващото денонощие ще преобладава облачно време с превалявания, главно в Западна и Северна България. По-значителни валежи се очакват тази нощ в северозападните райони на страната. В Източна България ще духа слаб източен вятър. Сутрешните температури ще са между 7° и 12°, по морския бряг - до 16°.Преобладаващите максимални температури ще са между 15° и 20°. В Пловдив минималната температура ще е около 10°, максимална - около 18°, по данни на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. 

Над Черноморието облачността ще е значителна. Превалявания се очакват главно по северното крайбрежие. 

Над планините ще бъде облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - предимно сняг. Ще духа умерен и често силен югозападен вятър. 

В сряда през по-голямата част от деня над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, но само на отделни места все още са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. В четвъртък облачността ще намалее до предимно слънчево време. Максималните температури ще са между 15° и 20°. 

В петък ще бъде слънчево и почти тихо. Минималните температури слабо ще се понижат, максималните ще останат без съществена промяна.

TrafficNews.bg