Беше голямо висене и блъскане, но сме щастливи, че видяхме папата. Това заявиха пред TrafficNews повечето граждани и гости на столицата, дошли да приветстват и чуят наживо Светия отец.  Първите големи опашки се извиха пред сцената до храма  „Св. Александър Невски“, където главата на Римокатолическата църква произнесе традиционната си неделна молитва "Царица небесна".

Това бе първото събитие от визитата на Отеца, на което гражданите успяха да зърнат на живо Светия отец. Поради огромния интерес, на площада имаше хиляди хора, а мястото не бе достатъчно за всички тях,  за да може всеки да зърне височайшия гост. Това стана повод и част от гражданите да се опитват всячески да си проправят път през тълпата, за да видят Франциск, дори с цената на помощта на лактите.

 

В интерес на истината организацията на събитието имаше своите пропуски. За граждани и гости имаше само един контролно- пропускателен пункт, който се оказа недостатъчен да поеме цялата тълпа, дошла пред най-голямата катедрала в страната.

Част от чакащите се оплакаха, че тъй като дошли в последния момент, не успели да преминат опашката на пункта и да влязат навреме, за да видят папата.

Самото мероприятие премина нормално, без безредици, а повечето граждани бяха доволни от организацията му, както и от това, че са успели да зърнат, макар и за миг Светия Отец. И си тръгнаха с усмивки.  Вижте още какво казаха гостите на събитието във видеото на TrafficTV: