Апелативен съд - Пловдив утре ще разгледа постъпилите жалби от холандеца Херберт Кнапен и българката Даниела Голева, които бяха заловени с голямо количество екстази в началото на декември. Жалбата им е против взетите от Окръжния съд мерки за неотклонение „задържане под стража” спрямо двете лица.

На холандеца и българската му приятелка са повдигнати обвинения за това, че на 1 декември са държали в съучастие с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Стойността на намерените у тях наркотични вещества възлиза на над 125 000 лева.

Припомняме, че след проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив акция на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Пловдив, в момент, в който са пренасяли в лек автомобил „БМВ” 4700 грама метаамфетамини /екстази/ и над 50 грама кокаин, в Пловдив бяха задържани 46-годишен холандски гражданин и 26-годишната му приятелка – българска гражданка.

Двамата бяха привлечени към наказателна отговорност за държане, в съучастие, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. До момента е установено, че държаните от обвиняемите метаамфетамини са били произведени на територията на Кралство Нидерландия.

Кои са Даниела Голева и Херберт Кнапен - вижте ТУК

TrafficNews.bg