Служебни кучета-шампиони, оборудване за борба с масови безредици и раазлични видове огнестрелно оръжие могат да видят днес пловдивчани в поделението на Специализираните полицейски сили на Гребната база. За празника на МВР във всички районни управления и сектори има Ден на отворени врати, в който всеки, който желае може да се запознае с пработата на полицаите. 

Разбира се, най- голям интерес проявяват децата, които не само провеждат "разпити" на дежурните полицаи, но и настояват да пробват шлемовете, жилетките и естествено - пистолетите. 

Служителите на СПС са постоянна величина във всяка полицейска операция - те участват в залавянето на опасни престъпници, охраняват агитките по време на футболните мачове, реагират при масови безредици. "Момчетата от екипа тренират непрекъснато. Работим по различни методики и програми - за повишаване както на бойните, така и на стрелковите умения на служителите", заяви командирът на отделение в СПС Николай Велев. 

Интересни за малките посетители бяха и служебните кучета. Белгийската овчарка Роко е на 3 години и вече трупа стаж в акции. Роко е специално обучен да открива взривове. Участва заедно с водача си и в потушаване на масови безредици. Миналата година се  е класирал на второ място в международно състезание за служебни кучета. 

Децата имаха възможност да разгледат огнестрелни оръжия, използвани от специализираните полицейски сили, и да се снимат до мотоциклети на звеното „Сигма“.

Как полицаите посрещат професионалния си празник вижте тук!

 

 

TrafficNews.bg