Пълна отличничка от ЕГ "Пловдив" е получила покана за обучение в един от най-престижните вузове в света - Харвардския университет.

Лора е ученичка в Пловдивската езикова гимназия. Мечтае да учи физика и компютри. Успехът на момичето, което ще завърши средното си образование тази година е  6.00. През 2014 година печели награда от ЕК за превод на официални документи от немски на български език. Това е надпревара между страните членки на Европейския съюз .

Лора не е потвърдила поканата на Харвард, защото очаква да получи оферти и от други престижни университети във Великобритания. Тогава ще реши къде ще продължи образованието си- в САЩ или Европа.

Щастливката Лора Стоянова сподели, че е кандидатствала в университета Харвард и че приемането й е сбъдване на най-голямата й мечта. Тя каза също, че не вижда своето развитие в България, но се радва, че тук има много млади и умни хора.

На въпроса дали би се върнала в България, Лора споделя, че на драго сърце би се върнала, ако науката с която иска да се занимава има развитие у нас.

TrafficNews.bg