На 01-ви ноември от 10.30 до 17.30 часа на площад „Централен“ ще бъде монтирана  инсталацията на ЕКОПАК - „Градината на мечтите“. Инициативата се реализира със съдействието и подкрепата на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в община Пловдив и във връзка със сключен договор за разделно събиране на отпадъци от опаковки с „Екопак България” АД.

Тя е част от национален конкурс, който стартира на 10 октомври под наслов „Моята зелена мечта за България”. В периода 10 октомври - 2 ноември 2014 г., учениците в страната ще имат възможност да изразят чрез авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България.

Образователната кампания „Моята зелена мечта за България” е конкурс, в който могат да вземат участие всички ученици, независимо от тяхната възраст. Всяко дете трябва  предварително да подготви своята творба и символично да я закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК. Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. Всички творби се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат обявени на пресконференция на 18 ноември 2014 г. в град София. Победителите ще бъдат публикувани и на страницата на конкурса www.zelena.ecopack.bg.

Инициативата, която приключва в град София на 2 ноември преминава последователно през девет български града, сред които са Русе, Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Велико Търново, Враца и Пловдив.

TrafficNews.bg