„Такива събирания са абсолютно забранени“, така коментира генерал Венцислав Мутафчийски вчерашните протести в двете блокирани с КПП-та махали в София – „Факултета“ и „Филиповци“.

Следим ситуацията в двата квартала. Какво видяхте до  обяд вече се успокои напрежението, жандармерията и полицията продължават да изпълняват своите служебни задължения“, посочи шефът на Националния оперативен щаб.

На журналистически въпрос достатъчни ли са защитните средства на служителите на МВР, Мутафчийски посочи, че маските и ръкавици, които се носят от полицаите са достатъчни и припомни, че маските са задължителни за всички.

Припомняме, че високата заболеваемост в двата квартала наложи засилване на контрола на придвижване на населението. Вчера и дв двата квартала се образуваха големи стълпотворения от хора, а жителите призоваха за оставка и за премахване на КПП-тата. 

Напрежение в махалите! Десетки се събраха на протест - без маски!С призиви оставка, жителите на махалата настояха за по-леки мерки

Махалите пламнаха! Блокират ги с КПП-таДо второ нареждане се забранява влизането и излизането от „Филиповци" и „Факултета"