С викове "Оставка" жители на софийския квартал "Филиповци" се събраха на протест въпреки извънредното положение. Напрежение и своеобразен митинг има и във "Факултета". 

Десетки хора, част от които без маски, са се събрали в близост до хранителен магазин във "Филиповци", за да изразят несъгласието си с по-строгите мерки за напускане на квартала. Ограниченията бяха въведени след бум на болни от коронавирус в двете махали - "Филиповци" и "Факултета". 

"Моля ви, стойте на по разстояние по два метра. Нека покажем, че това е мирен протест и сме цивилизовани", такива призиви една от гражданските на "Филиповци" отправи към събралото се множество на един от пунктовете в махалата. Тя призова хората и мирно да се приберат по къщите, след като изказаха недоволството си. 

Въпреки призивите на част от ръководителите на протеста, хората са наблъскани един в друг и част от тях са без каквито и да предпазни средства. Полицаи охраняват протеста. 

По информация на Glas.bg продуктите в хипермаркета, който е в квартала, са свършили и хората не могат да си напазаруват, което е предизвикало недоволството им. В същото време други твърдят, че са уволнявани от работа, защото... живеели в квартал, поставен под карантина. 

Очаквайте подробности!