Седем лица са изследвани и пробите им са отрицателни. В националната лаборатория има  15 проби, които също са отрицателни. Трите отрицателни проби от Националната лаборатория бяха потвърдени като отрицателни във ВМА. Същото се случи и в лабораторията – трите наши проби също са отрицателни. Смятаме, че на този етап резултатите са потвърдени. Няма случай на коронавирус у нас. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на кризисния щаб за борба с коронавируса.

„Случаите в Европа са над 1700, смъртността е ниска, по-малко от 2%. Новите случаи в Европа са в Нидерландия, в Хърватска има нови 2, в Гърция са обявени още нови случаи. В днешния ден подлежат на изследване 11 проби във ВМА. Постоянно пристигат резултати от други болници. Към края на деня ще обявим колко са изследвани”, добави той, цитиран от Нова ТВ. 

Ген. Мутафчийски заяви, че не се изпращат съобщения на телефоните на близки на пациентите, които се изследват във ВМА. Той отрече да е нареждал подобно нещо като директор на болницата.