Началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски бе обявен за Рицар на годината от Ордена на рицарите тамплиери на коледен благотворителен бал. Отличието му бе връчено от Великия приор на Велик приорат България Румен Ралчев.

"За мен е огромна чест и привилегия да получа признание за моя труд точно от вас. Най-добре е да се търси истината, а не славата. С вашата непрекъсната благотворителност вие сте Рицарите на годината", каза на церемонията ген. Мутафчийски.

Румен Ралчев пък благодари на генерала за силата на духа и високия професионализъм по време на пандемията.

Традиционно наградата "Рицар на годината" се връчва на граждански лица с принос към обществото. Призът се присъжда от 2008 г., а статуетката е дело на рицаря-тамплиер от Пазарджик Спас Киричев.

На благотворителния бал в столичния хотел „Маринела“ снощи тамплиерите набраха средства за стипендии за талантливи деца.

Всяка година Орденът на Рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим – Велик приорат България организира и международния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“, както и националния конкурс по литература за есе или стихотворение.